Aquarium van Art Landman

Aquarium van Art Landman

Aquarium van Art Landman

Mijn meest recente Tropheus bak. Tropheus sp Black Bulu Point zijn de hoofdbewoners. In deze grotere bak is meer ruimte voor andere oppervlakte vissen. Een van de weinige oppervlakte zandcichliden is Callochromis melanostigma. Dit is tevens een van de meest aggressieve, een prima bijvis bij Tropheus dus. Temeer daar deze het uitstekend doet op hetzelfde dieet.
Voor het hogere open water heb ik gekozen voor een Jumbo onder de Cyprichromis en als solitair een wildvang exemplaar Altolamprologus compressiceps.
Deze is later aangeschaft om het aantal Tropheus jongen wat binnen de perken te houden.

Afmetingen:

2.00×0.60×0.65 (lxhxb)

Bezetting:

Inrichting:

De achterwand is een DIY-project waar ik een paar maanden over heb gedaan, hij bestaat uit 4 delen die je over elkaar kunt schuiven zodat er nergens een naad te zien is.
Deze wand moest gezien mogen worden, want ik wilde niet zo hoog met de stenen stapelen, daar dat in deze bak (die iets hoger is dan diep) ten koste gaat van het diepte effect.
Verder is er weer van de nodige namaakstenen gebruik gemaakt. Rechts is er een grote namaaksteen over 2 rotspartijen gelegd, zodat er een idee van een grot ontstaat.
De techniek is links en rechts in de hoek onzichtbaar weggewerkt.

Beplanting:

Geen

Techniek:

Filtering:
2 potfilters van Eheim beiden 1000 liter/u
1 powerhead 600 liter/u

Stroming:
2600 liter/uur op een volume van 780 liter water bleek ruim voldoende. De bodem hoefde nooit te worden afgeheveld. Wekelijks werd ongeveer 35 % van het water ververst.

Verlichting:
2x 58 Watt Sylvanis aquastar
2x 58 Watt Philips kleur 54 10-24uur
1×15 Watt blauwe nachtverlichting


Aquarium van Art Landman