Aquarium van Imre Hoveling

Aquarium van Imre Hoveling

Aquarium van Imre Hoveling

Na een aantal jaren een 'ondiepwaterbiotoop' te hebben gehad met oa Tropheus en Tanganicodus leek het mij leuk (mede na inspiratie te hebben opgedaan bij een forumgenoot) om een een diepwaterbiotoop te realiseren. Wat ik met name mooi vind aan de diepwatervissen is dat ze een stuk kalmer zijn dan de Tropheussen, zonder saai te worden. Er wordt door de Gibberosa's bijvoorbeeld wel eens een kleine strijd geleverd maar het is altijd op een sierlijke manier. Een ander voordeel van dit biotoop is de verminderde elektriciteitsrekening doordat er maar 1 tl buis brand. De achterruit is aan de buitenzijde beschildert met zwarte verf. In combinatie met wat alg op de achterruit en de tl buis aan de voorzijde van de bak geeft dit een mooi diepte effect, al zeg ik het zelf.

Afmetingen:

2.00Χ0.60Χ0.60 (lxhxb)

Bezetting:

Inrichting:

Op de bodem liggen 2cm dikke platen piepschuim. Hieroverheen ligt een dun laagje brekerzand. In de bak liggen een aantal grote stukken breuksteen en een aantal kleinere voor een meer natuurlijk effect. Ik heb eerst de kleinere stenen stevig neergelegd als fundament, hierop heb ik dan en deels op het piepschuim de grote keien gelegd. Zo ontstaan er mooie tunnels en holen.

Beplanting:

Geen

Techniek:

Filtering:
1x Eheim prof. 3 gevuld met Denelit en een 1x Eheim 2217 gevuld met filterwatten.

Stroming:
Ik heb geen extra stromingspompen. Ik heb wel op de uitstroom van 1 van de eheimpompen een diffusor zitten zoor de nodige zuurstofverzadiging. De andere eheim stroomt op een laag punt in de bak uit zodat eventueel zweefvuil meegvoerd wordt door de stroming en zo in het filter 'verdwijnt'.

Verlichting:
12:00 - 22:15 uur 1x 58W Phillips Activiva


Aquarium van Imre Hoveling