Aquarium van Martin Bovenkamp

Aquarium van Martin Bovenkamp

Voorbeeldaquarium Martin Bovenkamp

Dit aquarium heb ik laten maken bij een erkende aquariumbouwer. Het bevat een interne bioloog en de achterwand is door mijzelf gemaakt. De techniek is door mij zelf aangesloten.

Afmetingen:

220x70x60 (lxbxh)

Inrichting:

Het aquarium is 220x70x60 cm (lxhxb) groot met een waterhoogte van 61 cm. De achterwand en de stenen heb ik zelf gemaakt van tempex, cement, pigment (zwart), epoxyhars en zand.
Ik heb gekozen voor een open diepwater inrichting om de grote vissen de ruimte te geven. Daarbij heb ik tussen de grote stenen kleinere stenen geplaatst om voldoende schuilplaatsen te creëren voor de kleinere bijvissen.

Beplanting:

Aangezien het een diepwater biotoop betreft, is er geen beplanting aanwezig in het aquarium.

Techniek:

Filtering:
Filter: Intern 3-kamer bioblok van 50x65x20 cm (lxhxb)
Pomp: In de bioloog zit een Eheim compact 3000+ (3000 l/h) opvoerpomp. Hiernaast staat er op de andere hoek van het aquarium nog een Eheim professionel 2328 (1000 l/h) met interne thermostaat aangesloten.
Thermostaat: Intern in Eheim 2328.

Stroming:
Er staan geen extra stromingspompen op het aquarium aangesloten. Door de filtertechniek wordt er reeds 4000 liter water per uur rondgepompt.

Verlichting:
1x T8 Aquastar 58 watt.
Maandag t/m vrijdag: 16:00 - 23:30 uur
Zaterdag t/m zondag: 12:00 - 23:30 uur

Overig:
Per 2 weken wordt 50% van het water ververst.

Voer: Diepvries Mysis, krill, acetes en zandgarnalen.

Let op: Het is niet aan te raden om Altolamprologus calvus en Altolamprologus compressiceps in 1 aquarium te houden. Dit om kruisingen te voorkomen. Aangezien eventuele jonge vissen in dit aquarium geen kans hebben te overleven, geniet ik van beide schitterende soorten.


Aquarium van Martin Bovenkamp