Cichlids: The pictorial guide

ISBN: Volume 1: 0-9645058-0-0 en Volume 2: 0-9645058-1-9
Auteur: Pablo Tepoot en Ian M. Tepoot
Uitgeverij: New Life publications
Bladzijde: Volume 1: 206 bladzijde en Volume 2: 332 bladzijde.
Taal: Engelstalig


Zoals je hierboven kunt zien zijn er 2 volumes waardoor ik ze apart zal beschrijven.

Cichlids: The pictorial guide Volume 1

Volume 1 van dit boek was toen der tijd het beste en mooiste fotoboek die te koop was. Het boek geeft 2 verschillende biotopen weer en dat zijn Malawi en Tanganyika. Helaas wordt in dit boek, waardoor je ook Volume 2 moet halen minder tanganyika cichliden weergegeven. Maar hierdoor zijn de foto’s zeker niet minder.
In het boek worden van elke variant 2 foto’s weergegeven waarvan 1 van de man en 1 van de vrouw. De foto’s zijn van uitstekende van kleur en de teksten die eronder staan duidelijke en beknopt. Hierdoor is het eigenlijk een soort tussenligger van informatief kwa tekst en mooie en duidelijke weergeving via foto’s. Maar als ik zou moeten kiezen als ik maar 1 fotoboek wil, dan kies ik voor Africa’s inland sea van Angels M. Fitor.

Cichlids: The pictorial guide Volume 2

Het kritisch toegejuichte follow-up van Volume 1 wordt gevuld met superieure fotografie en duidelijk geschreven waardevolle informatie. Net als in het eerste boek wordt elke cichlidensoort weergeven door een mannetje en een wijfje. Dit boek legt hoofdzakelijk de nadruk op Tanganyika cichliden en op Zuid & Centraal-Amerikaanse cichliden (er zitten ook nog een aantal Malawi cichliden tussen). Vergeleken met Volume 1 heeft Volume 2 ook meer tekst en geeft op elke vis commentaar. Met meer dan 300 overweldigende kleurenfoto’s, 332 pagina’s, hardcover, is het de perfecte metgezel aan Volume 1.