Fadenmaulbrüter im Tanganjikasee

ISBN: 978-3-935175-37-1
Auteur: Siegfried Loose
Uitgeverij: Dähne Verlag
Bladzijde: 134 bladzijde
Taal: Duitstalig


Fadenmaulbrüter im Tanganyjikasee is een prachtig duits boek. Het boek gaat vooral in over de Verdervinnen in het Tanganyikameer. Er staan hele mooie foto's in van heel veel verschillende soorten cichliden en het meer. Wat ik hiervoor al zei is dat Siegfried vooral over de vedervinnen uitleg geeft, daarbij is de uitleg dan ook heel uitvoerig met vele foto's erbij.

Het boek begint met de reis van Siegfried naar het Tanganyika meer en dat gaat gespaart met veel tekst en prachtige foto’s. Dit hoofdstuk wordt gevolgd door informatie over het Tanganyika meer zelf. Hierna volgen eigenlijk de standaard dingen die ieder boek heeft zoals het aquarium, kweek, gedrag enzovoort. Als laatste staan de soortbeschrijvingen.

Wat ik erg mooi vind is dat er ook een 30 minuten langen film bij zit over het meer en de cichliden. Het commentaar is ook in het duits. De film geeft heel erg veel weer en is erg intressant zoals de georgrafie, de cichliden en dan vooral de soort Ophthalmotilapia, ook zie je een aantal planten die in het meer groeien en je krijgt ook te zien hoe het proces is hoe de wildvang cichliden uit eindelijk in de winkel komen. Al met al is het een heel intressant boek met een hele mooie film die je er gratis bij krijgt.