Fishes of Lake Tanganyika

ISBN: 0-87666-464-8
Auteur: Pierre Brichard
Uitgeverij: T.F.H. Publications
Bladzijde: 448 bladzijde
Taal: Engelstalig


Fishes of lake Tanganyika is het eerste boek van Pierre Brichard. Het is namelijk de voorloper op het erg populaire boek Cichlids and all other fish of lake Tanganyika. Dit boek is erg oud en dateert uit het jaar 1978, je kunt dus nagaan dat een aantal namen niet kloppen en dat er sommige soorten nog niet bijstaan. Pierre heeft voor dit boek samen met zijn dochter Mirielle meer dan 1000 duiken gedaan en met dan 1500 uur gedoken om de cichliden en non-cichliden te observeren en te fotograferen.

De inhoud van het boek is toch heel erg goed ook al is hij erg oud. De informatie is erg uitgebreid en daarom maakt het voor mij al zeker een boek dat eigenlijk tot je collectie hoort. Ook zitten er vele foto’s in die toch erg mooi zijn en zeker van die tijd.
Wat staat er in het boek: het boek geeft eigenlijk alles weer wat je moet weten het is eigenlijk een soort kleine uitvoering van Cichlids and all other fish of lake Tanganyika. Pierre schrijft namelijk niet alleen over cichliden maar gaat ook diep in op de non-cichliden uit het Tanganyika meer. Ook zitten er weer een aantal hoofdstukken voor over het Tanganyika meer zelf en de andere standaard hoofdstukken die vrijwel ieder boek behandeld.
Ik ben blij dat ik dit boek heb gekocht en voor niet veel geld. Ik zou daarom iedereen willen aanraden dit boek te kopen als je de standaard boeken al heb. Dit boek is na wat zoekwerk op het internet zeker voor een leuk prijsje te koop.