Informatie over de maker

Hallo en welkom op mijn website over Tanganyika cichliden. Ik hoop dat de informatie je heeft geholpen die je zocht.

Ik ben Joey van Antwerpen wonende in Rotterdam. Ik ben sinds 2006 bezig met het houden van Tanganyika cichliden. Ik heb nog steeds mijn eerste bak dit is een Juwel Rekord 160, hierin heb ik al verschillende visbestanden gehouden. Sinds 2007 ben ik de trotse eigenaar van de Xenotilapia sp. “papilio sunflower”. In de toekomst ben ik van plan om een 2 meterbak aan te schaffen om de Xenotilapia melanogenys te gaan houden en de Xenotilapia sp. “papilio sunflower” zal een 1,50 meterbak krijgen. Er zullen nog wel een aantal aquaria in de toekomst komen maar hiervoor zijn andere plannen.
Update 1 april 2013: Ondertussen ben ik al 2 jaar eigenaar van een 2 meterbak met de Xenotilapia melanogenys als hoofdbewoner. Tijdens mijn verhuizing heb ik de Xenotilapia sp. “papilio sunflower” verkocht. De planning is om nog een aantal mooie Xenotilapia soorten toe te voegen aan mijn bestand.

Ik ben met deze website begonnen, omdat ik mensen graag wil informeren en helpen over de Tanganyika cichliden. Eerst was de planning dat ik het register van Patrick vd Laat (Dwergcichlide.nl) zou gaan bijwerken. Dit ging erg vlot alleen kwam Patrick tijd te kort om het te veranderen. Hierdoor hoopte de nuttige informatie zo op dat ik op een dag heb gezegd “ik ga een eigen website beginnen”. Het website maken ging erg gemakkelijk alleen bood mijn oude provider niet veel mogelijkheden waardoor ik overgestapt ben. Het duurde bijna 2 maanden voordat deze website zo was zoals hij nu is en ik vind dat het resultaat er naar is. Maar zoals bekend een website is nooit af dus er blijven veranderingen plaats vinden op de website.

Ik hoop dat je nog een aantal keer komt kijken op de website om de nieuwe artikelen te zien. Nog veel lees en kijkplezier. Zie hierdonder een foto van mijn andere hobby en de zwaarste gevangen tot nu toe.