Julidochromis marlieri

Julidochromis marlieri

Julidochromis marlieri

Lengte: 10 cm - 12 cm
Legsel: 50 eieren
Aquarium: 80 cm - 100 liter
Voeding: Witte, zwarte muggenlaren, mysis, daphnia, artemia, vlokvoer etc.
Verspreiding: Komt voor in het noordelijke deel tussen Kigoma (Tanzania) en Cap Tembwe (Zambia) en langs de zuidoostelijke oever tussen Chituta Bay (Zambia) en Kala (Tanzania).
Habitat: De J. marlieri komt voor in rotsachtige gebieden met diepten van 5 tot 30 meter.


Ervaring: De J. marlieri is een gemakkelijk te houden cichlide die je houd als koppel. Deze soort is vrij rustig en een goede cichlide om mee te beginnen. Ze kunnen prima bij andere cichliden als er genoeg schuilmogelijkheden zijn. Wanneer er jongen op komst zijn kunnen ze nog wel agressief zijn tegen hun medebewoners. Ze zien er heel apart uit maar ze zijn toch heel leuk om te bekijken. Ook is hun gedrag wel interessant. Het is een heel leuke cichlide om te houden ook al ben je "gevorderd". Een aanrader is om af en toe leven voer te geven. Het is leuk om te kijken hoe ze erop jagen.

Kweek: Als je kweek wilt hebben kun je het beste elke week je waterverversen. De eieren werden bij mij afgezet tegen de wand van een nauwe grot afgezet. Deze worden fel bewaakt. Bij mij zijn de jongen met fijn gewreven droogvoer groot geworden. Ook kun je hiervoor artemia gebruiken. Als je goed oplet op hun gedrag kun je meestal ook zien wanneer ze jongen hebben. Ze zullen dan agressief zijn tegen hun medebewoners.