Lamprologus brevis

Lamprologus brevis

Lamprologus brevis

Lengte: 5 cm - 4 cm
Legsel: 12 eieren
Aquarium: 60 cm - 60 liter
Voeding: Witte, zwarte muggenlaren, mysis, daphnia, artemia, vlokvoer etc.
Verspreiding: Komt in het gehele meer voor.
Habitat: De L. brevis leeft in lege slakkenhuizen die zich op een zanderige bodem bevindt op diepten van 10 tot 30 meter.


Ervaring: Om te beginnen de brevis is een erg rustige vis. Maar die wel erg fel kan uitvallen. Ze zijn wel erg schrikachtig naar plotselinge bewegingen. En dan trekken ze zich terug in hun slakkenhuisjes. De man is meestal de vis die zich het meeste laat zien. Hij heeft ook de mooiste kleuren en is naar mijn weten het agressiefst. Kijk niet raar op als je met je hand in de bak zit dat de vis naar je hand schiet en probeert te bijten. Wat bij mij wel een paar keer het geval was. De vis komt het mooist tot zijn recht in een bak met rotsbewoners. En een klein territorium voor de brevis.

Kweek: De kweek is in principe niet al te moeilijk. Als je vers levendvoer voor handen hebt en je waterkwaliteit goed is en voldoende schuilplaatsen hebt. Zal het meestal allemaal vanzelf gaan. Je kunt het beste beginnen met 1 man en 2 vrouwen en het mannetje het vrouwtje laten uitkiezen. Als het mannetje het vrouwtje heeft gevonden. Zullen ze een tijdje afwezig zijn. En komen ze soms tevoorschijn voor het eten. Het vrouwtje blijft dan langer afwezig en het mannetje laat zich weer wat zien. Als alles verder goed gaat zal je kleine visjes kunnen waarnemen. U kunt dan beginnen de te voeren met Artemia-naupliƫn. Als het dooierzakje verdwenen is. Als ze 1.5 a 2 cm zijn geworden kunt u beginnen met fijn vlokkenvoer. Of speciaal voer voor de kleintjes. En daarna afwisselen met diepvriesvoer en levendvoer.