Neolamprologus sexfasciatus

Neolamprologus sexfasciatus

Neolamprologus sexfasciatus

Lengte: 15 cm - 12 cm
Legsel: 300 eieren
Aquarium: Een enkel exemplaar kan gehouden worden in een bak met een kantlengte van 120cm, maar is ook afhankelijk van de medebewoners.
Voeding: Kleine visjes, slakken, witte, zwarte muggenlaren, mysis, daphnia, artemia, vlokvoer etc.
Verspreiding: Komt voor in de zuidelijke helft van het meer, tussen Cape Tembwe en Karema.
Habitat: De N. sexfasciatus wordt aangetroffen in de overgangszones op diepten van meer dan 15 meter.


Ervaring: De Neolamprologus sexfasciatus een prachtige soort met een mooi karakter. Ik heb een vrouwtje van deze mooie karaktervolle vis in mijn 120cm aquarium. Ik zelf heb de Neolamprologus sexfasciatus "Gold" deze heeft zes zwarte dwarsbanden, echter als ze zich bedreigt voelt laat ze de kleuren wegvloeien en blijft er een licht gele vis over met 6 zwarte stippen over haar lichaam.

In het begin was deze nogal schuw maar nu de bak eenmaal een tijd draait komt steeds meer van haar ware aard naar voren. Ze heeft zichzelf een mooi holletje toe geëigend die ze dan ook wel goed verdedigt als er een andere vis bij komt. Ik raad daarom ook aan om deze vis niet in een aquarium te zetten kleiner dan 120cm aangezien ze dus best fel kan zijn naar andere vissen. Ik ben ook van mening dat deze soort als solo beter tot zijn recht komt in een aquarium wilt u toch een koppel houden dan raad ik alleen de grotere aquaria aan (200cm en groter).

Wat betreft de voeding is deze vis helemaal geen moeilijke eter, ze krijgt bij mij zowel diepvries en cichliden vlokken en zelfs spirulina eet ze graag.

Kweek: Over de kweek van deze soort kan ik helaas niks vertellen omdat ik deze vis als solo houd. Het lijkt mij sowieso al heel knap deze aan het kweken te krijgen onder "Aquarium omstandigheden" omdat de intraspecifieke agressie zeer hoog is en dat ze elkaar zelfs in een 2 meter bak nog afmaken.