Reganochromis calliurus

Reganochromis calliurus

Reganochromis calliurus

Lengte: 15 cm - 14 cm
Legsel: 75 eieren
Aquarium: 120 cm - 240 liter
Voeding: Witte, zwarte muggenlaren, mysis, daphnia, artemia, plantaardig voedsel etc.
Verspreiding: Komt voor in het gehele meer.
Habitat: De Reganochromis calliurus wordt gevonden op een diepte van 15 tot 100 meter, boven modderige bodem.


Ervaring: De Reganochromis calliurus is een bijzondere rustige vis, ondanks zijn stoere grote/uiterlijk is het eigenlijk een doetje. Onderling kunnen ze elkaar nog wel eens pesten, maar daar blijft het ook bij. Deze vissen kan je het beste houden in aquaria van minimaal 120*50*60. Het beste kan je ze dan als koppel, groepen zijn ook zeker mogelijk maar dan wel in grotere aquaria.
Deze vis is niet geschikt om te houden met agressieve medebewoners aangezien ze zich door iedereen laten intimideren. Dit resulteert is stress waarna ze uiteindelijk dood zullen gaan.

Deze vissen komen het beste tot hun recht in een rotsen biotoop. Het vrouwtje houdt er van om lekker tussen de rotsen te liggen waar het mannetje ook regelmatig te vinden is. Maar beide hebben ook een open zandvlakte nodig van ongeveer 50cm groot en daar zul je ze dan ook vaak aantreffen. Deze vissen houden van een gedempte verlichting, doe je dat niet, dan zullen de vissen vaak verscholen zitten en veel schrikken.

Qua voeding zijn ze niet moeilijk, het zijn eigenlijk alles eters. Ik voerde ze voornamelijk diepvries voer (zwarte/witte mug/ mysis, cyclops) alles werd geaccepteerd.

Kweek: De Reganochromis calliurus is een biparentele muilbroeder, waardoor zowel de man als vrouw tegelijk de eieren en de larven muilbroeden. Verder is de kweek van deze soort nog niet veel bekend.