Synodontis sp. “polli white Zambia”

Synodontis sp. "polli white Zambia"

Synodontis sp. "polli white Zambia"

Lengte: 10 cm - 10 cm
Aquarium: 100 cm - 160 liter
Voeding: Alle muggenlaren, mysis, daphnia, artemia, vlokvoer, spirulina tabletten etc.
Habitat: De S. Pwz leeft vooral tussen de rotsen, ze houden zich op in grote scholen.


Ervaring: In het Tanganyikameer leven naast cichliden ook veel soorten meervallen.
Een daarvan is de Synodontis sp. “polli white Zambia”, ook wel Synodontis Pwz genoemd. Omdat deze meervallen zoveel op elkaar lijken is deze soort nog niet definitief beschreven. Ze komen voor in de buurt van Zambia, en lijken nog het meest op de S.polli vandaar de naam.

Deze soort kun je het beste houden in groepjes van 5 of meer. Ze laten zich dan ook meer zien. Zorg dat er verschillende rotsformaties in de bak aanwezig zijn, de syno's zullen dan van steen naar steen zwemmen om eten te zoeken. Deze vissen zijn totaal niet schuw als je aan bovenstaande eisen voldoet. Bij mij eten ze gewoon uit mijn hand, en ze laten zich de hele dag zien. Deze meervallen doen ook aan 'poetsgedrag' de syno's zwemmen dan naar een vis toe, die gaat vervolgens schuin hangen, en word dan 'gepoetst'. Ik heb dit o.a. gezien bij mijn Altolamprologus calvus en Lamprologus brevis.
Het zijn echt leuke vissen om bij je cichlide te houden, ik vond het zelfs een van de leukste vissen in de bak. Hou ze nooit samen met vissen die erg op hun rust gesteld zijn, want ze zijn altijd actief, ook 's nachts.

Extra informatie: Let in de winkel goed op dat je de echte Synodontis sp. Polli white Zambia koopt, er zijn namelijk veel hybride’s in omloop. Neem gewoon een van onderstaande foto's mee, en vergelijk de vissen goed.
De hybride’s kunnen soms wel 25 centimeter groot worden, en hebben vaak vervormingen in hun vinnen of ruggengraat.