Tanganyika cichliden

ISBN: 90-800181-2-0
Auteur: Ad Konings
Uitgeverij: Verduijn cichlids
Bladzijde: 271 bladzijde
Taal: Duitstalig


Cichliden wordt gehouden van door vele aquarianen in de gehele wereld. Hun verrukkelijke kleuren, hun interessante gedrag en eenvoudige houding worden deze vissen favorieten onder de enthousiaste minnaars. Tanganyika cichliden vertegenwoordigen de meest veelzijdige accumulatie van deze interessante vissenfamilie.

In loop der tijd hebben de cichliden van het Tanganyika meer een uniek evolutie ondergaan, dat meer dan 200 verschillende soorten leidde, die slechts in dit meer schenen. Hoewel de meesten van hen werden uitgevoerd, zijn er nog velen gevraagd betreffende zijn natuurlijk gedrag en hun correcte opheffen. Dit boek levert antwoorden op zulke vragen.

De auteur Ad Konings ontving zijn biologie diploma bij de Universiteit van Amsterdam en schreef reeds verscheidene boeken en vele publicaties over cichliden. Hij is een ervaren aquariaan en heeft ook vele uitgebreide observatiestudies van Tanganyika cichliden verwezenlijkt. Dit boek in een samenwerking met Walter Dieckhoff, onderwaterfotograaf en cameraman en Dirk Verduijn.

Dit boek bevat meer dan 300 kleurenfoto’s, waarover de meesten nooit werden gepubliceerd alvorens en in de natuurlijke habitat werden opgenomen. Misschien kan dit boek het meer zo introduceren om zelfs bij het onderdompelen in de wonderbaarlijke wereld van het Tanganyika meer een cursus te zijn.