Triglachromis otostigma

Triglachromis otostigma

Triglachromis otostigma

Lengte: 10 cm - 10 cm
Legsel: 75 eieren
Aquarium: 120 cm - 200 liter
Voeding: Spirulina dieet net als de Tropheus, Eretmodus etc.
Verspreiding: Komt voor het gehele meer.
Habitat: De T. otostigma wordt aangetroffen in en op modderige bodems op diepten van 10 tot 50 meter.Ervaring: De Triglachromis otostigma leeft in ondiepe modderige baaien waar zij op het modderige substraat hun kostje bij elkaar zoeken. Ook in het aquarium is graven de T. otostigma, zijn liefste bezigheid. Je staat er versteld van wat een enorme hoeveelheid zand de T. otostigma kan verplaatsen.

Als je grote kuilen enz. niet op prijs stelt, dan is het beter de T. otostigma niet te nemen. Soms als ik de kuiltjes wel eens een beetje dicht gooide, wist hij in no time een nog groter gat te graven, soms tot een kwart van de voorruit!!

Verder geldt ook voor de T. otostigma dat hij monogaam is, dus een tweede vrouw werd dan ook verstoten. Ook bij de T. otostigma is het “Malawi Bloat” verhaal van toepassing, ontsteking van het langgerekte maagdarmstelsel bij verkeerd voer, oa bloedwormen.

Het karakter van de T. otostigma is verdraagzaam en hij is goed bij frontosa’s te houden. De T. otostigma heft ook een prachtige mooie tekening in zijn schublijn in de vorm van kruizen, de man heeft op de voorkant van zijn rugvin een grappig zwart pluimpje.

Kweek: Er is door Martin Bovenkamp een uitgebreid kweekverslag geschreven en deze is te vinden door op de volgende link te klikken. Klik hier.